home
pedicure
Voetverzorgende pedicure

Nog maar een kwart van alle Nederlanders laat zijn voeten door een pedicure verzorgen, terwijl de voeten ons toch het hele leven moeten dragen. Daarom is een bezoek aan de pedicure zeker geen luxe. U hoeft niet met pijnlijke voeten te blijven rondlopen! Een vakbekwame pedicure (aangesloten bij de vakorganisatie ProVoet) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Bij uw eerste bezoek aan mijn pedicurepraktijk zal ik u een aantal vragen stellen i.v.m. mogelijke allergieën, gebruik medicijnen, diabetes, voetklachten enz. Met deze informatie en uitgebreide voetanalyse kan ik een goed behandelplan maken (anamnese).

Daarna begint de behandeling, die bestaat uit het desinfecteren van de voeten, indien nodig het dunfrezen en knippen van de nagels op juiste wijze, evt. verwijderen eelt en likdoorns, behandelen van ingegroeide of ingroeiende nagel(s) en schoonmaken van de nagelomgeving. Als afsluiting van een behandeling verwen ik uw voeten met een heerlijke massage. Dit alles onder volstrekte hygiëne en bestemd voor vrouwen én mannen!

Diabetes- en/of reumapatiënt
Voor een diabetes- en/of reumapatiënt is het raadzaam om regelmatig, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekeningen “Diabetische Voet” en “Reumatische Voet” te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van de schoenen.

Ik beschik over beide aantekeningen, zodat u zich voor een voetbehandeling bij mij met een gerust hart kunt laten behandelen. Een diabetespatiënt, die zich bij mij wil laten behandelen dient in het bezit te zijn van een verklaring van de huisarts waarop de Simm's-classificatie staat vermeld. Dit is een risico-inventarisatie die in kaart brengt welke risico’s u loopt op het mogelijk ontstaan van voetproblemen.

Ruim 10% van alle diabetespatiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie “Diabetische Voet” ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen, zodat het risico op voetproblemen wordt verkleind. In veel gevallen wordt deze behandeling door uw ziektekostenverzekering vergoed.

Reumatische aandoeningen
Voor iemand met reumatische aandoeningen is het noodzakelijk om een pedicure te bezoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede verzorging en adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen, zoals bv. drukverlichting bij knobbels. Ook hier geldt dat in veel gevallen de behandeling vergoed wordt door uw ziektekostenverzekering.

Paraffinebad
Een weldadig paraffinebad staat (op aanvraag) altijd klaar, dat zorgt voor een betere doorbloeding en zachte voeten. Speciaal aanbevolen voor mensen met diabetes en reuma.

Schimmelnagels en voetschimmel
Schimmelnagels en voetschimmel komen steeds vaker voor. Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, meestal wit/geel of bruinig. Schimmelinfectie van de nagels begint vaak aan de grote of de kleine teennagel. Dit breidt zich langzaam uit naar de rest van de nagels. De nagelplaat wordt dik en brokkelig en kan loslaten. De nagel groeit niet meer in de lengte maar wordt steeds dikker. Dit kan pijn of een ingroeiende nagel veroorzaken door de toenemende druk van de schoenen. Een schimmelinfectie van de huid openbaart zich vaak door kloven tussen de tenen. Bij beide vormen van schimmelinfectie geldt dat de aandoening besmettelijk is voor uw omgeving.

Schimmeldiagnostiek
Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen over een mogelijke infectie is de schimmeldiagnostiek toepasbaar. Om u bij de behandeling van een schimmelinfectie beter van dienst te kunnen zijn heb ik de opleiding Schimmeldiagnostiek gevolgd. Met het bijbehorende certificaat ben ik bevoegd om een monster van de schimmel af te nemen en dit in te sturen naar het UMC St. Radboud in Nijmegen of naar het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium in Leiden. In deze laboratoria wordt het monster onderzocht op schimmel en schimmelsporen. Binnen 5 dagen heb ik de uitslag en een behandeladvies. In veel gevallen geldt dat de behandeling vergoed wordt door uw ziektekostenverzekering. Om een nagelmonster bij u af te nemen en te laten onderzoeken heb ik een schriftelijke goedkeuring van uw huisarts nodig! Het advies is: ALTIJD BEHANDELEN.